Cum să înveți pentru BAC ?

Guest post:

Bună tuturor! Astăzi vreau să vorbim puțin despre “examenul maturității” – examenul de bacalaureat. Este un examen important și care necesită o pregătire riguroasă. Cu toate acestea, nu trebuie să vă îngrijorați sau să vă stresați peste măsură, deteriorându-vă sănătatea. Pentru a trece cu brio acest examen trebuie să vă organizați cât mai bine timpul și să vă folosiți de cele mai bune materiale pentru a învăța tot ceea ce este necesar.

Mai jos, vă voi enumera 5 site-uri care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru marele examen. Sunt site-uri de care eu m-am folosit, site-uri care m-au ajutat și pe care le recomand.

  1. MathPDR este de departe cel mai bun site. Este un site ce prezintă lecții de matematică online. Aici veți găsi toată materia de liceu. Ați citit bine. Toate lecțiile de care aveți nevoie sunt aici, pe un singur site. Site-ul este foarte bine organizat, lecțiile sunt împărțite pe capitole, iar pe lângă lecțiile de matematică, există și o secțiune în care veți găsi subiecte de BAC rezolvate.Lecțiile și rezolvările subiectelor de BAC sunt însoțite de cele mai bune și clare explicații. Este cel mai bun site. Conține întreaga materie de liceu, lecțiile sunt prezentate într-un mod plăcut, calitatea clipurilor este foarte bună, iar explicațiile oferite de profesor sunt clare și pe înțelesul tuturor. Acest site a fost creat de domnii profesori de matematică Poenaru Dan și Poenaru Radu, pe care îi puteți găsi și pe youtube, lecțiile fiind disponibile și acolo. Vă recomand din toată inima acest site, vă va fi de ajutor. Dacă nu mă credeți, accesați site-ul și veți vedea. Vă las aici un link: https://sites.google.com/view/poenaru/mathpdr
  • Un alt site pe care vi-l recomand cu căldură este acesta : https://profesorjitaruionel.com . Este de asemenea, un site care prezintă lecții de matematică. Este un site foarte bun, ce oferă explicații clare și ușor de înțeles. Lecțiile nu sunt prezentate sub formă de videoclipuri, ca în primul site enumerat, însă și aici veți găsi materiale utile. Site-ul este bine structurat și conține tot ce aveți nevoie pentru BAC. Veți găsi aici lecții explicate, exerciții rezolvate, teorie și multe, foarte multe variante de BAC.
  • Cel de-al 3-lea site pe care vi-l recomad este :https://variante-mate.ro. Pe acest site veți găsi variante de bac și rezolvările acestora. E suuuper util.
  • Site-ul cu numărul 4 este : http://www.10laromana.ro.Veți găsi aici materiale utile pentru limba și literatura română.
  • Ultimul site pe care vi-l prezint astăzi este:http://bacbioro.weebly.com. Acest site prezintă lecții de biologie și română. Lecțiile sunt frumos organizate și sunt ușor de citit/învățat.

Cele 5 site-uri m-au ajutat să mă pregătesc pentru bac și pentru testele/tezele din cursul anului scolar și sper să vă fie la fel de utile și vouă. Accesați-le și spuneți-mi în comentarii cum vi se par, dacă le-ați utilizat vreodată sau dacă aveți alte recomandări. De asemenea, dacă mai doriți articole similar, aștept să-mi scrieți.

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *