Cărțile – cadoul ideal de Crăciun pentru toată familia

Numărătoarea inversă a început! Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și goana după cadouri e în toi. Dacă încă nu ai ales cadourile pentru cei dragi, ar fi cazul să te grăbești. Nu știi ce cadouri să alegi? Iată propunerea noastră: oferă o carte! Aparent o idee banală, însă cărțile sunt un cadou potrivit pentru orice ocazie. Noi îți propunem o serie de idei de cărți-cadou pentru mic și mare. Află în articolul de față cum să alegi cu ușurință cartea cu care nu vei da greș de Sărbători!

Poate că nu te pricepi prea bine la ales cadouri sau pur și simplu nu ai inspirație. Desigur că vrei să îi surprinzi pe cei dragi. Însă nu mai ai prea mult timp la dispoziție să stai pe gânduri. Soluția e să cumperi cadouri care nu se demodează nicicând, cum ar fi o carte interesantă. Cărțile sunt cadoul clasic, mereu o alegere înțeleaptă.

Cum să alegi cartea potrivită?

Pentru a te asigura că alegi o carte pe placul celui ce o primește, fă o scurtă analiză. Ce pasiuni are persoana în cauză? Despre ce vorbește cel mai des? Ce teme nu i se par plictisitoare niciodată? În ce domeniu lucrează? Cum își petrece timpul liber? 

Acum că ai un profil conturat în minte, vei ști ce să cauți! Iată o listă cu titluri de cărți interesante din diverse domenii de interes. Cu siguranță vei găsi cadoul ideal de Crăciun pentru cei dragi, dar nu vei rezista tentației de a te răsfăța și pe tine cu o carte-cadou.

Cărți-cadou de Crăciun pentru Ea

Pasionata de beletristică va savura o carte precum Eleganța ariciului de Muriel Barbery. Un roman filozofic, dar și amuzant totodată. O lectură cu tâlc care va pune cititorul pe gânduri și îl va îndemna la auto-analiză. Aparent o poveste despre o portăreasă și o adolescentă intelectuală, cartea zugrăvește abil o frescă a societății. Cât despre cele două protagoniste, ele sunt mult mai profunde decât lasă să se vadă. Experiențele lor țin cititorul în priză până la final.
Pasionata de biografii și auto-biografii va aprecia o carte de actualitate, care e și inspirațională în egală măsură. Alegerea perfectă este Povestea mea de Michelle Obama. Fosta Primă Doamnă a Statelor Unite își prezintă povestea în stilu-i caracteristic: cu umor și grație. Iar detaliile inedite din timpul mandatelor la Casa Albă vor face deliciul lecturii.

Pasionata de lifestyle, mereu în căutare de noi concepte de îmbunătățire a calității vieții, se va bucura de o carte precum Mică enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii. Se spune ca Danemarca ar fi cea mai fericită țară din lume. Conceptul care stă la baza fericirii în percepția daneză se numește Hygge, iar autorul cărții este chiar Meik Wiking, director al Institutului de Cercetare a Fericirii din Danemarca.

Pasionata de psihologie va fi captivată de o carte precum Psihologia persuasiunii de Robert Cialdini. Cartea nu este un tratat de concepte plictisitoare, ci un ghid practic cu aplicații în viața cotidiană. Informațiile furnizate pun cititorul în temă cu felurite metode de convingere. Aceste metode îl vor ajuta să își îmbunătățească tehnicile de negociere de orice fel, dar și se ferească de posibili profitori.
Pasionata de istorie va fi cucerită de amplul volum Istoria Lumii. Hartă cu hartă. Momente-cheie ale istoriei lumii din cele mai îndelungate timpuri și până în epocile recente sunt prezentate intr-o manieră captivantă. O enciclopedie de valoare, ce portretizează fragmente de istorie prin imagini sugestive, încadrate de cronologii fascinante.

Cărți-cadou de Crăciun pentru El

Pasionatul de tehnologie va găsi în cartea Minimalism Digital de Cal Newport un adevărat sprijin în încercarea sa de a se conecta mai mult la… realitate. În era digitală, este o provocare să găsești un echilibru în lumea supra-saturată de tehnologie. E necesar să petreci timp mai mult cu familia, cu prietenii și chiar cu tine însuți. Prietenul tău va descoperi strategii și idei concrete ce îl vor ajuta să dozeze înțelept timpul alocat tehnologiei.
Pasionatul de afaceri nu va lăsa din mână până la ultima filă o carte cum este Vaca mov de Seth Godin. Nu, nu este o carte despre agricultură și nici despre zoologie. Este chiar o carte de marketing, scrisă de unul dintre cei mai reputați oameni în domeniu. Pentru că marketingul de calitate stă la baza succesului oricărei afaceri, prietenul tău antreprenor îți va mulțumi pentru acest cadou valoros. Cartea prezintă o abordare inovatoare, inedită. Un ghid practic de marketing de care orice afacerist, fie el și în devenire, are nevoie.
Pasionatul de călătorii și aventuri va arde de nerăbdare să descopere cele 500 de locuri unice prezentate in editia revizuită a cărții Călătorii pentru o viață. O adevărată carte de colecție, acest volum va stărni dorul de ducă al oricărui iubitor de hoinărit. De la călătorii culturale și până la aventuri extreme, National Geographic propune o serie impresionantă de destinații pentru toate gusturile și buzunarele.

Pasionatul de filozofie nu se va putea desprinde de cartea 33 De Lectii De Filozofie De Și Pentru Baieții Răi a lui Alain Guyard. Savuroasă și neobișnuită pentru genul pe care îl reprezintă, cartea lui Guyard se vrea un stand-up philosphy. Marii filozofi sunt portretizați drept băieți răi: Socrate – un filozof de bar, Marx – mărunt preparator de capital măreț și așa mai departe.

Pasionatul de politică, care e întotdeauna la curent cu mișcările de forțe din întrega lume, va devora cartea Ruleta Rusească de Michael Isikoff și David Corn. Bine-cunoscutele speculații cu privire la implicarea lui Putin în alegerile electorale din SUA sunt dezbătute pe larg și fără menajamente. Detalii de culise ale acestei aliații sunt ilustrate cu măiestrie de cei doi autori.

Cărți-cadou de Crăciun pentru Copii

Copilul care îndrăgește poveștile va fi entuziasmat de romanul Morcoveață de Jules Renard. Cartea surpinde o serie de momente din copilăria unui băiețel de la țară din Franța secolului al XIX-lea. Relațiile complicate cu familia îl determină pe acesta să caute refugiu în natură, dar și să facă tot felul de năzdrăvănii. Un copil sensibil, naiv și neînțeles de părinți, piciul zis Morcoveață pare a fi mereu țapul ispășitor al familiei. Dacă ai un mic francofon în casă, elefant.ro îți vine în întampinare cu versiunea în limba franceză.
Copilul mereu curios își va astâmpăra setea de cunoaștere cu ajutorul volumului Marea carte de întrebari si raspunsuri. Cu siguranță că mulți părinți vor fi scoși din încurcătură când se vor simți depășiți de întrebările picilor curioși. Un fel de manual al de ce-urilor, cartea cuprinde teme vaste și propune explicații ample pe înțelesul celor mici.

Copilul pe care vrei să îl înveți bunele maniere va fi captivat de Cei sapte ani de acasă. Special concepută pentru prichindei, volumul este îmbogățit de ilustrații sugestive și de o serie de exerciții interactive. Astfel, noțiunile prezentate pot fi asimilate cu ușurintă de copii, încă de la vârste fragede. Un manual de bună-purtare indispensabil în biblioteca oricărei familii cu copii.

Copilul fascinat de cum funcționează corpul omenesc se va delecta cu informațiile din cartea Misterele Corpului Uman. O lectură captivantă, însă adecvată mai degrabă copiiilor de peste 10 ani, ținând cont de dificultatea termenilor științifici menționți în carte.

Copilul căruia îi plac tehnica și mecanica și e pasionat de cum funcționează diverse aparate și mașinării va citi cu interes o carte precum Cum funcționează lucrurile de David Macaulay. Ediția cartonată de față este o adevărată delectare pentru ochi și minte. Ilustrațiile realizate în tonuri cuminți, fără a distrage de la informație, vin în completarea explicațiilor ușor-de-înțeles, rezultând o lectură prețioasă.

Intră pe linkuri și răsfoiește cărțile

Încă nu te-am convins? Aruncă un ochi pe linkurile menționate pentru fiecare carte și vei avea posibilitatea să le răsfoiești. Pe lângă titlurile de mai sus, vei descoperi o mulțime de alte cărți fascinante. Îți dorim mult spor în căutarea cărții-cadou ideale de Crăciun pentru fiecare dintre cei dragi! Dar nu uita: timpul se scurge și Craciunul bate la ușă. 

Comandă acum pentru a fi sigur că produsele vor fi livrate la timp. Profită de reducerile masive și fă cumpărăturile de Crăciun doar din câteva click-uri. Dacă te-am ajutat să găsești cadoul potrivit de Sărbători, lasă-ne un comentariu.

1+

4 comments on “Cărțile – cadoul ideal de Crăciun pentru toată familia

 1. Elvira

  Super interesantă lista. Sunt câteva despre care am aflat acum din acest articol și probabil le voi face cadou…. mie! Național Geografic în mod sigur, mă tentează și băieții răi, nu Ruleta rusească că sigur nu e prea corectă 😉. Mulțumesc.

  0
  Reply
 2. Anca

  Cartea doamnei Obama cred ca ar fi cadoul perfect pentru mine, cadou pe care o sa mi-l ofer singura cel mai probabil. Craciun fericit!

  0
  0
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *